Od dawna chodził za mną kuskus. A że mam do niego sentymentalne podejście, raz dwa zabrałam się za wyszukanie przepisu w którym mogłabym wykorzystać tą kaszę. Co najbardziej podoba mi się w tej kaszy? Można z nią robić dosłownie wszystko, można ją przyrządzić na słono, słodko, kwaśno, pikantnie. Jej uniwersalny smak pasuje do wszystkiego. A że akurat w lodówce znajdowały się papryka , pieczarki i kawałek sera, postanowiłam że tym razem kuskus będzie po wegetariańsku:) Pycha!
Przepis znaleziony w książce z serii GoodFood BBC Books.
Składniki na 2 porcje:
- 140 g kaszy kuskus
- czerwona papryka
- ząbek czosnku
- 200 g pieczarek
- 120 g sera żółtego
- natka pietruszki
- sól
- chili w proszku
- łyżka oliwy
Uwielbiam tak podany kuskus. Jest jedną z moich ulubionych kasz. :)
OdpowiedzUsuń