Gofry z mąką kukurydzianą? Muszę przyznać, moja pierwsza taka próba, która jak już wiem zagości w mojej kuchni na dobre.Gofry są delikatne, pulchniutkie, i tak pyszne, że rozpływają się w ustach. Z owocami, które są idealne w takiej porze roku jak lato. Przepis podpatrzony u
słodka pasja
Składniki:
- 1/2 szkl. mąki pełnoziarnistej
- 1/2 szkl. mąki kukurydzianej
- łyżka cukru brązowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 szkl. maślanki
- 2 łyżki oliwy
- jajko
- 3 brzoskwinie
Wymieszać osobno składniki mokre i suche, połaczyć je razem. Brzoskwinie pokroić na plastry, podsmażyć z łyżką cukru na maśle. W rozgrzanej gofrownicy smażyć gofry, do czasu aż zbrązowieją. Podawać z owocami. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz