Podpatrzony u
Sylwi, pomysł na śniadanko z dodatkiem karmelizowanych bananów, zrealizowany dzisiejszego ranka...
Słońce mnie dziś rozpieściło na całego, a takie słoneczne banany, dodały mi uśmiechu na resztę dnia:)
Składniki:
- 3 łyżki kaszy kukurydzianej
- 1 i 1/4 szkl. mleka i wody ( pół na pół)
- łyżka siemienia lnianego
- suszona figa
- łyżka dżemu (o smaku : marakuja, papaja)
- banan
- łyżeczka brązowego cukru
- łyżeczka masła
Mleko i wodę gotuję. Kiedy zacznie wrzeć, wsypuję kaszę, ciągle mieszając gotuję ok. 3 minut. Przelewam do miski, po wymieszaniu z siemieniem. Banana karmelizuję z masłem i cukrem. Dodaję do kaszy. Podaję z figą i dżemem. Pycha!!!
pyszna polenta! a te banany, niebo! *.* taka słodycz, mm :)
OdpowiedzUsuńIstne niebo w gębie :)
OdpowiedzUsuńrzeczywiście się zgrałyśmy:D
OdpowiedzUsuńmmm z Twoimi dodatkami też by mi bardzo smakowała<3