Pęczak to mój zdecydowany numer jeden, jeśli chodzi o kasze. Na słodko smakuje wyśmienicie. W moim dzisiejszym połączeniu nie brakuje mu niczego: słodkości i kwaskowatości, pomimo że jest ugotowany na wodzie;)
Pychota!!!
Składniki:
- 100 g pęczaku
- 300 ml wody
- cukierek michałek
- garść jeżyn
- serek wiejski
- śliwki
Wodę doprowadzić do wrzenia, wsypać kaszę. Gotować na małym ogniu, ok. 20 min, ciągle mieszając. Śliwki udusić z dodatkiem wody ( ja nie dodawałam cukru , bo miałam bardzo dojrzałe śliwki) Pęczak podać z serkiem, śliwkami, jeżynami i pokruszonym michałkiem. Smacznego;)
Też uwielbiam. Zrobiłaś mi mega ochotę na połączenie kaszy, serka wiejskiego i owoców <3
OdpowiedzUsuńdawno już pęczaka nie jadłam, a bardzo go lubię:)
OdpowiedzUsuńu Ciebie kompozycja idealna, same pyszności w miseczce<3
Nigdy jeszcze nie spotkałam się z tą kaszą, jestem ciekawa, jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńMam tą kasze. Trzeba ugotować:D
OdpowiedzUsuń