sobota, 8 września 2012

Jesiennie. Śliwki w płatkach jęczmiennych.


 Dzisiaj na śniadanko owsianka. Najszybsza, z prostych składników. Najlepsza gdy ma się sporo spraw do zrobienia. Kiedy jesień zbliża się dużymi krokami, śliwki pojawiają się w moim menu bardzo często!;)
Dzisiaj i w powidłach i jako soczyste, jędrne, świeże owoce:P

Składniki:
  • 5 łyżek płatków jęczmiennych ( u mnie błyskawiczne)
  • szkl. mleka
  • kilka jeżyn
  • garść śliwek węgierek
  • łyżka powideł śliwkowych, domowej roboty
  • kilka malin
  • łyżka wiórków kokosowych
  • łyżka miodu
  • łyżka masła orzechowego
Płatki zalewam mlekiem. Doprowadzam do wrzenia. Gotuję ok. 4 min, ciągle mieszając. Podaję z dodatkami ( podanymi powyżej)



4 komentarze:

  1. Mmm, ślinka cieknie :) Masło orzechowe i moc owoców w kaszy to właśnie to, co lubię.

    OdpowiedzUsuń
  2. musiała byc pyszna z taką ilością owoców! i jak pięknie wygląda taka kolorowa:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna smakowa kompozycja! <3 Same pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Genialne połączenie smaków- wszystko co lubię najbardziej(masło orzechowe i powidła!) w jednej miseczce :D

    OdpowiedzUsuń