środa, 3 października 2012

Makaron. Z jabłkami.

Smutno za oknem... Przykra strona jesieni daje się we znaki...
Ale kocham tę porę roku, mimo tego co się dzieje na zewnątrz... W moich oczach widnieją liście czerwone, na przemian ze złotymi :)
I taki dzisiaj makaron na śniadanko...:) Kolorem jesieni inspirowany:)
Cynamon i jabłka- połączenie, jak dla mnie najlepsze:) Sprawdza się znakomicie w taką aurę ( i chandrę).



Składniki:
  • makaron tagliatelle, pełnoziarnisty
  • 2 jabłka
  • serek wiejski
  • cynamon
  • orzechy laskowe
  • łyżeczka cukru trzcinowego
Jabłko duszę z cukrem i odrobiną wody. Makaron gotuję al dente. Podaję z jabłkami, serkiem, orzechami. Posypuje obficie cynamonem:)

6 komentarzy:

  1. Jak apetycznie. Twoje przepisy nigdy mnie nie zawodzą :) Mamy podobny gust, jeśli chodzi o potrawy

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki jadłam za dziecka, miło było sobie przypomnieć!

    OdpowiedzUsuń
  3. aach, co za pyszny makaron! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj, tak. Połączenie jabłek i cynamonu kojarzy mi się wyłącznie z jesienią. Bardzo je lubię.

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie jadłam jeszcze makaronu z jabłkami. Podoba mi się :)

    OdpowiedzUsuń