Zapomniany przeze mnie smak...
Śniadanko miało być zupełnie inne (zaplanowane pancakes), ale z braku pewnego składnika, wyszło to co wyszło:)
Pęczak z pyszniutkim kiwi:)
Składniki:
- 100 g kaszy pęczak
- 250 ml wody
- 50 ml mleka
- łyżka siemienia lnianego
- dodatkowo(*)
Pęczak gotuję w wodzie z dodatkiem mleka, ok 25 min. Dodaję siemię, mieszam. Podaję z dodatkami.
ja też o kiwi na długi czas zapomniałam, a teraz powróciło do łask^^
OdpowiedzUsuńcałe wieki nie jadłam już tej kaszy! a jakie pyszne dodatki u Ciebie<3
O, ja dawno nie jadłam tej kaszy, a jest jedną z moich ulubionych. Dzięki za przypomnienie o jej istnieniu ;)
OdpowiedzUsuńPlus za bogactwo dodatków :)
Pycha:D
OdpowiedzUsuńPęczak w świetnym wydaniu :) Już dawno go nie jadłam...
OdpowiedzUsuń