czwartek, 16 sierpnia 2012

Klasycznie. Pancakes z masłem orzechowym i bananem.

Masło orzechowe + banany =  Najlepsze pancakes pod słońcem:)
Proste wyliczenia:) gdyby matematyka była taka oczywista:D
Nic dodać nic ująć, żadne placuszki nie smakują tak dobrze jak te, z masłem i bananem:) Mogłabym je jeść codziennie( gdyby nie groziło to odłożeniem się masła orzechowego na moich biodrach:))
Ale od czasu do czasu, takie placuszki nikomu nie zaszkodzą, zwłaszcza że masełko z orzechów uwielbiam!

Składniki:
  • jajko
  • 1/2 szkl. maślanki
  • 1/2 łyżeczki sody
  • łyżka cukru brązowego
  • 1/2 szkl. mąki pełnoziarnistej
  • szczypta soli
  • łyżka masła orzechowego
  • mały banan
  • garść orzechów włoskich
Jajko ubić z sodą, solą i cukrem, dodać maślankę, a na końcu mąkę. Wymieszać do uzyskania gęstego, jednolitego ciasta. Smażyć okrągłe placuszki na patelni teflonowej. Podawać z masłem orzechowym, bananem i orzechami:) Smacznego!

3 komentarze:

  1. Co za pyszności! To jedne z moich ulubionych plackowych wariacji. Zabójczy smak <3

    OdpowiedzUsuń
  2. W pełni się z tobą zgadzam, to jest najlepsze połączenie wszech czasów !!!

    OdpowiedzUsuń
  3. oj tak masło orzechowe i banan to połączenie idealne. tym bardziej jako dodatek do placuszków

    OdpowiedzUsuń