Papryka, pomidory, cukinia, marchewki... Cudowne warzywka sezonowe którymi można cieszyć się w pełni. Leczo pycha zarówno na ciepło jak i na zimno...:)
Składniki:
- 2 cukinie
- 2 papryki( ja dałam czerwoną i żółtą)
- 2 cebule
- 3 marchewki
- 2 ząbki czosnku
- 4 pomidory sparzone i obrane ze skórki
- pierś z kurczaka
- papryka słodka w proszku
- papryka ostra w proszku
- zioła prowansalskie
- bazylia
- oliwa
- sól
Cebulę, marchewkę, paprykę i cukinię kroimy w półplasterki. Podsmażamy na oliwię, zaczynając od cebuli, kończąc na cukinii. Warzywa dusić w soku którym wytworzyły. Pomidory pokroić, dodać do warzyw i dusić kolejne 10 min, dodać kurczaka podsmażonego na oliwie. Doprawić do smaku, według uznania. Podawać na ciepło lub na zimno, jak kto woli:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz